Традиційна гарбузова плацинда на сковорідці

Традиційна гарбузова плацинда на сковорідці

Осінь – це час гарбуза, і саме зараз цей корисний овоч у розпалі сезону. Багато господинь губляться, як правильно його використовувати, адже страви з гарбуза можуть бути не тільки корисними, а й неймовірно смачними. Традиційна гарбузова плацинда на сковорідці – це старовинна страва, яка раніше була популярною у кожному домі. Спробуйте приготувати її разом, щоб повернути смак теплих родинних вечорів.

Інгредієнти:

  • 500 мл кислого молока (сироватки);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соди, погашеної оцтом;
  • борошно (скільки візьме тісто).

Для начинки:

  • 500 г гарбуза;
  • цукор за смаком.

Також готуємо Гарбузові сінабони з глазур’ю

Приготування:

  1. Змішайте кисле молоко з цукром, сіллю та рослинною олією, додайте соду, погашену оцтом.
  2. Поступово додавайте борошно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
  3. Розділіть тісто на 12 частин.
  4. Кожну частину розкачайте у тонкий корж. Викладіть тертий гарбуз на кожен корж і посипте цукром.
  5. Затисніть краї тіста з протилежних сторін по центру.Традиційна гарбузова плацинда на сковорідці
  6. Після цього затисніть залишені краї також по центру.
  7. Натягніть і прищипніть куточки по кругу в одному напрямку.
  8. Обсмажте плацинду на розігрітій сковорідці з рослинною олією, спершу тією стороною, де були защипи.
  9. Коли плацинда підрум’яниться, переверніть її на іншу сторону, накрийте сковорідку кришкою, щоб вона пропеклась всередині.
  10. Повторіть цей процес для решти плацинд.

Приготуйте також М’які дріжджові булочки з гарбузом і корицею

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *