Традиційна гарбузова плацинда на сковорідці
Осінь – це час гарбуза, і саме зараз цей корисний овоч у розпалі сезону. Багато господинь губляться, як правильно його використовувати, адже страви з гарбуза можуть бути не тільки корисними, а й неймовірно смачними. Традиційна гарбузова плацинда на сковорідці – це старовинна страва, яка раніше була популярною у кожному домі. Спробуйте приготувати її разом, щоб повернути смак теплих родинних вечорів.
Інгредієнти:
- 500 мл кислого молока (сироватки);
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. соди, погашеної оцтом;
- борошно (скільки візьме тісто).
Для начинки:
- 500 г гарбуза;
- цукор за смаком.
Також готуємо Гарбузові сінабони з глазур’ю
Приготування:
- Змішайте кисле молоко з цукром, сіллю та рослинною олією, додайте соду, погашену оцтом.
- Поступово додавайте борошно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
- Розділіть тісто на 12 частин.
- Кожну частину розкачайте у тонкий корж. Викладіть тертий гарбуз на кожен корж і посипте цукром.
- Затисніть краї тіста з протилежних сторін по центру.
- Після цього затисніть залишені краї також по центру.
- Натягніть і прищипніть куточки по кругу в одному напрямку.
- Обсмажте плацинду на розігрітій сковорідці з рослинною олією, спершу тією стороною, де були защипи.
- Коли плацинда підрум’яниться, переверніть її на іншу сторону, накрийте сковорідку кришкою, щоб вона пропеклась всередині.
- Повторіть цей процес для решти плацинд.
Приготуйте також М’які дріжджові булочки з гарбузом і корицею