Качина грудка з овочами та грибами по-азійськи
Качина грудка з овочами та грибами по-азійськи — це вибух ароматів та текстур. Соковите філе чудово доповнюється хрусткою морквою, ніжною пекінською капустою та грибами шиїтаке. Страва не потребує додаткових гарнірів і стане ідеальним вибором для тих, хто любить оригінальні поєднання смаків.
Інгредієнти на 4 порції:
- Качина грудка – 4 шт.
- Сіль і перець – за смаком
Для соте:
- Морква велика – 1 шт.
- Сушені гриби шиїтаке – 40 г
- Пекінська капуста – 300 г
- Імбир – 30 г
- Часник – 2 зубчики
Для соусу:
- Соєвий соус – 50 мл
- Кетчуп – 3 ст. л.
- Яблучний оцет – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кунжутна олія – 1/2 ч. л.
Приготування:
- Шиїтаке залийте кип’ятком і залиште на 20-30 хвилин, щоб вони розм’якли.
- Часник і імбир дрібно наріжте.
- Моркву, пекінську капусту та розмочені гриби наріжте соломкою.
- Філе промокніть паперовими рушниками.
- На шкірі зробіть часті неглибокі надрізи. Посоліть і поперчіть.
- Покладіть філе на холодну суху сковороду шкірою вниз і смажте 5-6 хвилин до золотистої скоринки, потім переверніть і смажте ще 3 хвилини.
- Перекладіть у духовку, розігріту до 180°C, і готуйте ще 7-10 хвилин.
- Вийміть філе з духовки та дайте йому відпочити 5 хвилин.
- У розігрітій сковороді на сильному вогні обсмажте моркву протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
- Додайте гриби та капусту й обсмажуйте ще 2 хвилини
- В кінці додайте часник і імбир, смажте пів хвилини.
- Влийте соус і готуйте ще хвилину до загустіння.
- Наріжте качину грудку тонкими скибочками.
- Викладіть соте на тарілку та доповніть шматочками качки. Ароматна качина грудка з овочами та грибами по-азійськи готова! Смачного!
Приготуйте також Фаршировані кальмари з омлетом та грибами