Качина грудка з овочами та грибами по-азійськи

Качина грудка з овочами та грибами по-азійськи — це вибух ароматів та текстур. Соковите філе чудово доповнюється хрусткою морквою, ніжною пекінською капустою та грибами шиїтаке. Страва не потребує додаткових гарнірів і стане ідеальним вибором для тих, хто любить оригінальні поєднання смаків.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Качина грудка  – 4 шт.
  • Сіль і перець – за смаком

Для соте:

  • Морква велика – 1 шт.
  • Сушені гриби шиїтаке – 40 г
  • Пекінська капуста – 300 г
  • Імбир – 30 г
  • Часник – 2 зубчики

Для соусу:

  • Соєвий соус – 50 мл
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кунжутна олія – 1/2 ч. л.

Приготування:

  1. Шиїтаке залийте кип’ятком і залиште на 20-30 хвилин, щоб вони розм’якли.
  2. Часник і імбир дрібно наріжте.
  3. Моркву, пекінську капусту та розмочені гриби наріжте соломкою.
  4. Філе промокніть паперовими рушниками.
  5. На шкірі зробіть часті неглибокі надрізи. Посоліть і поперчіть.
  6. Покладіть філе на холодну суху сковороду шкірою вниз і смажте 5-6 хвилин до золотистої скоринки, потім переверніть і смажте ще 3 хвилини.Качина грудка з овочами та грибами по-азійськи
  7. Перекладіть у духовку, розігріту до 180°C, і готуйте ще 7-10 хвилин.
  8. Вийміть філе з духовки та дайте йому відпочити 5 хвилин.
  9. У розігрітій сковороді на сильному вогні обсмажте моркву протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
  10. Додайте гриби та капусту й обсмажуйте ще 2 хвилини
  11. В кінці додайте часник і імбир, смажте пів хвилини.
  12. Влийте соус і готуйте ще хвилину до загустіння.
  13. Наріжте качину грудку тонкими скибочками.
  14. Викладіть соте на тарілку та доповніть шматочками качки. Ароматна качина грудка з овочами та грибами по-азійськи готова! Смачного!

Приготуйте також Фаршировані кальмари з омлетом та грибами

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *