М’які дріжджові булочки з гарбузом і корицею

М'які дріжджові булочки з гарбузом і корицею

М’які дріжджові булочки з гарбузом і корицею — ідеальний вибір для осіннього чаювання або сніданку. Вони виходять неймовірно м’якими завдяки додаванню гарбузового пюре, а аромат кориці робить їх просто неперевершеними. Булочки смакують найкраще в теплому вигляді, але навіть наступного дня їх можна розігріти і знову насолоджуватися свіжістю. Простий рецепт та ніжний смак зроблять ці булочки улюбленими в вашій родині.

Інгредієнти

(на 15 штук):

Для тіста:

  • Молоко — 250 мл
  • Сухі дріжджі — 7 г
  • Цукор — 70 г
  • Гарбузове пюре — 100 г
  • Пшеничне борошно — 500-550 г
  • Вершкове масло — 70 г

Для начинки і змащування:

  • Вершкове масло — 30 г
  • Цукор — 70 г
  • Мелена кориця — 2 ч.л.
  • Жовток — 1 шт.
  • Молоко — 2 ст.л.

Ароматний гарбузовий кекс з рікоттою та прянощами

Приготування:

  1. У чашу міксера влийте молоко та додайте дріжджі.
  2. Дайте постояти 3-5 хвилин, після чого перемішайте. Якщо використовуєте свіжі дріжджі, розчиніть їх традиційним способом.
  3. Додайте цукор і гарбузове пюре, перемішайте до однорідної маси.
  4. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто за допомогою гака для тіста або вручну. У другій половині замішування поступово додавайте м’яке вершкове масло.М'які дріжджові булочки з гарбузом і корицею
  5. Сформуйте з тіста кульку, накрийте її та залиште для підходу в теплому місці на 1-2 години, доки тісто не збільшиться вдвічі.
  6. Після підходу викладіть тісто на змащену олією поверхню і розтягніть його в прямокутник, м’яко приминаючи.
  7. Змастіть поверхню тіста вершковим маслом, посипте сумішшю цукру та кориці.
  8. Скрутіть тісто в рулет і наріжте на шайби. Викладіть булочки на деко і залиште їх для підходу ще на 15 хвилин.
  9. Змастіть булочки сумішшю жовтка і молока, після чого випікайте в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20 хвилин до золотистої скоринки.
  10. Залиште дріжджові булочки з гарбузом і корицею трохи охолонути та подавайте теплими.

Приготуйте також 

Пиріг з гарбуза та мигдалю під шоколадною глазур’ю

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *