Соковиті курячі фрикадельки в овочевому соусі

Соковиті курячі фрикадельки в овочевому соусі

Соковиті курячі фрикадельки в овочевому соусі ідеально підійдуть для літніх та осінніх вечерь, коли свіжі баклажани, кабачки та перець ще на піку сезону. Курячі фрикадельки поєднуються з ароматним овочевим соусом, що надає страві насиченого смаку та корисності. Це чудова ідея для сімейної вечері — додайте до страви улюблену пасту, і ви отримаєте повноцінну смачну вечерю або обід.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Фарш:

    • Курячий фарш — 700 г
    • Яйце — 1 шт.
    • Сухий часник — 1/2 ч. л.
    • Зерниста гірчиця — 1 ст. л.
    • Вівсяні пластівці — 75 г
    • Сіль та перець — за смаком
  • Соус:

    • Середня цибулина — 1 шт.
    • Часник — 3 зубчики
    • Прованські трави — 1 ч. л.
    • Великі помідори — 2 шт.
    • Середній баклажан — 1 шт.
    • Великий солодкий перець — 1 шт.
    • Середній цукіні — 1 шт.
    • Вода — 150 мл
    • Сіль та цукор — за смаком

Салат зі смажених баклажанів, варених яєць та маринованої цибулі

Приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю та часник. Баклажан, кабачок і перець наріжте кубиками.
  2. У фарш додайте гірчицю, яйце, вівсяні пластівці, сухий часник, сіль і перець. Ретельно перемішайте.
  3. Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки й викладіть на деко.
  4. Запікайте в попередньо розігрітій до 190°C духовці протягом 15 хвилин.Соковиті курячі фрикадельки в овочевому соусі
  5. Поки запікаються фрикадельки, приготуйте соус. У сковороді на середньо сильному вогні розігрійте 2 ст. л. рослинної олії. Обсмажте цибулю та часник, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
  6. Додайте прованські трави та обсмажуйте ще 1 хвилину.
  7. Додайте нарізані помідори та тушкуйте кілька хвилин.
  8. Додайте баклажан, перець і кабачки. Посоліть за смаком, влийте воду й тушкуйте до м’якості овочів, приблизно 10-15 хвилин.
  9. Додайте до соусу запечені фрикадельки, тушкуйте ще 5 хвилин. Соковиті курячі фрикадельки в овочевому соусі готові! Смачного!

Приготуйте також Кускус з томатами та баклажанами

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *