Манник з гарбузом на сметані

Манник з гарбузом на сметані

Манник з гарбузом на сметані — це чудовий варіант для осінньої випічки. Гарбуз не тільки додає пирогу яскравий колір, але й робить його м’яким та соковитим. Смачна і ніжна текстура цього пирога підкорить як дорослих, так і дітей. Це ідеальний вибір для сімейного чаювання або затишного вечора з чашкою кави.

Інгредієнти:

  • Сметана (15-20%) — 230 г
  • Манна крупа — 260 г
  • Очищений гарбуз — 200 г
  • Цукор — 120 г
  • Курячі яйця — 2 шт.
  • Кориця — 0,5 ч. л. (за бажанням)
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. л.
  • Сіль — дрібка
  • Рослинна олія для змащування форми

 Ніжні сирники з гарбузом у духовці

Приготування:

  1. Натріть очищений гарбуз (200 г) на дрібній тертці.
  2. У великій мисці з’єднайте манну крупу та сметану кімнатної температури, ретельно перемішайте ложкою.
  3. Відіжміть натертий гарбуз від зайвого соку та додайте його до манної маси, знову перемішайте.
  4. Додайте в тісто цукор, корицю, розпушувач. Відокремте білки від жовтків. Жовтки додайте до манно-гарбузової маси.Манник з гарбузом на сметані
  5. Добре перемішайте інгредієнти до однорідного густого тіста.
  6. Збийте білки з дрібкою солі міксером до стійкої піни та акуратно додайте їх до тіста.
  7. Обережно вмішайте білки ложкою, щоб зберегти легкість тіста. Залиште його «відпочити» на 10 хвилин.
  8. Змастіть форму для випічки олією та викладіть у неї тісто. Розігрійте духовку до 180°C.
  9. Випікайте манник приблизно 50 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою — вона повинна вийти сухою.
  10. Дайте випічці трохи охолонути, потім наріжте на порційні шматочки. Манник з гарбузом на сметані  виходить ароматним, пухким і в міру солодким.

Приготуйте також Салат з копченою скумбрією та картоплею

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *