Гарбузовий пиріг з грушами та крем-сиром

Цей гарбузовий пиріг з грушами та крем-сиром – чудовий варіант для тих, хто шукає не сильно пряний, але дуже смачний десерт. Завдяки апельсиновій цедрі випічка отримує свіжий аромат, а ніжна текстура крему нагадує чізкейк. Груші додають пирогу фруктової соковитості, їх можна замінити персиками для різноманіття. Цей рецепт легко приготувати, і він стане ідеальним частуванням у прохолодний осінній день.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Крижана вода – 2 ст.л.

Начинка:

  • Крем-сир – 250 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Гарбузове пюре – 250 г
  • Натерта апельсинова цедра – 1 ст.л.
  • Груші середні – 3-4 шт.

Приготуйте також Гарбузово-банановий кекс з горіховими нотками

Приготування:

  1. Готуємо тісто: Просіяне борошно змішуємо з сіллю та нарізаним вершковим маслом до стану дрібної крихти.
  2. Додаємо крижану воду та швидко замішуємо тісто.
  3. Загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Начинка: У глибокій мисці змішуємо крем-сир з цукром до однорідної кремової консистенції.
  5. По одному додаємо яйця, добре перемішуючи після кожного.Гарбузовий пиріг з грушами та крем-сиром
  6. Вводимо апельсинову цедру та гарбузове пюре, збиваємо до гладкої маси.
  7. Очищаємо груші від шкірки, вирізаємо серцевини та нарізаємо тонкими скибочками.
  8. Розкатуємо охолоджене тісто в пласт і викладаємо його у форму діаметром 23 см, утворюючи бортики.
  9. На тісто викладаємо скибочки груш, рівномірно розподіляючи їх по дну.
  10. Заливаємо груші сирною начинкою.
  11. Розігріваємо духовку до 160°C. Ставимо форму з пирогом у духовку, на дно якої ставимо ємність з окропом для створення пари.
  12. Випікаємо близько 1 години, доки середина пирога буде злегка тремтіти при постукуванні по бортику.
  13. Готовий пиріг виймаємо з духовки та даємо охолонути до кімнатної температури, після чого ставимо в холодильник на 3-4 години.
  14. Подаємо гарбузовий пиріг з грушами та крем-сиром охолодженим, нарізавши його порційними шматочками.

Приготуйте також 

Морквяно-гарбузовий торт з курагою та горіхами

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *