Гарбузовий мармелад: солодкий смак осені з ніжною текстурою

Гарбузовий мармелад: солодкий смак осені з ніжною текстурою

Гарбузовий мармелад — це не тільки корисний, але й дуже смачний десерт, який здивує вас своєю яскравістю та ароматом. Завдяки додаванню желатина, мармелад тримає форму і виглядає дуже апетитно. Його легко приготувати, а результат потішить не тільки дорослих, але й дітей. Спробуйте приготувати ці солодощі вдома — вони ідеально підходять для чаювання або як корисний перекус.

Інгредієнти:

  • Гарбуз (очищений) — 250 г
  • Вода — 100 мл (для варіння гарбуза)
  • Вода — 100 мл (для замочування желатину)
  • Цукор — 180 г (для мармеладу) + для обвалювання готових шматочків
  • Лимонна кислота — 1 ч.л.
  • Желатин — 10 г

Гарбузовий пиріг-суфле  з апельсиновою ноткою

Приготування:

  1. Очистьте гарбуз від шкірки та наріжте на шматочки. Для приготування мармеладу вам знадобиться 250 г очищеного гарбуза.
  2. Покладіть гарбуз у каструлю, додайте 100 мл води, поставте на вогонь та варіть 10-15 хвилин до м’якості.
  3. Поки вариться гарбуз, замочіть желатин у 100 мл води на 15-20 хвилин для набухання.
  4. Зм’яклий гарбуз подрібніть за допомогою занурювального блендера до однорідної маси.
  5. Додайте до гарбузового пюре 180 г цукру та добре перемішайте.
  6. Поставте каструлю з гарбузовим пюре на середній вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Потім варіть на маленькому вогні ще 5 хвилин.Гарбузовий мармелад: солодкий смак осені з ніжною текстурою
  7. Зніміть гарбузову масу з вогню, додайте лимонну кислоту та перемішайте.
  8. Влийте набухлий желатин у гарячу гарбузову масу та добре перемішайте. Желатин повністю розчиниться у гарячій масі, тому додаткового підігріву не потрібно.
  9. Для більш гладкої текстури пропустіть гарбузову масу через сито.
  10. Розлийте суміш по силіконових формочках або формочках для льоду. Решту маси можна вилити у маленьку баночку.
  11. Поставте формочки з мармеладом у холодильник на кілька годин до повного застигання.
  12. Обережно вийміть застиглі мармеладки з формочок та, за бажанням, обваляйте в цукрі. Гарбузовий мармелад з баночки можна їсти ложкою.

Приготуйте також Пишні булочки з гарбузом та мигдалем

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *