Гарбузово-апельсиновий рахат-лукум в кокосовій стружці

Гарбузово-апельсиновий рахат-лукум в кокосовій стружці

Гарбузово-апельсиновий  рахат-лукум в кокосовій стружці — ідеальний варіант для тих, хто любить гарбуз та цитрусові нотки. Гарбуз із апельсиновим соком створюють гармонійний дует, а кокосова стружка додає ніжного смаку та текстури. Десерт виходить легким, освіжаючим і не вимагає багато зусиль на приготування. Спробуйте цей рецепт, щоб здивувати близьких цікавою стравою!

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 700 г
  • Цедра одного апельсина
  • Сік одного апельсина
  • Кукурудзяний крохмаль — 40 г
  • Цукор — 80 г
  • Вода — 100 мл
  • Олія — для змащування
  • Кокосова стружка — 60 г

Зефір зі смаком гарбуза та апельсина

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз, наріжте його на шматочки та викладіть у форму, застелену фольгою.
  2. Накрийте зверху фольгою та випікайте 30 хвилин при 200°C.
  3. Натріть цедру апельсина та вичавіть з нього сік. У сік додайте 40 г кукурудзяного крохмалю та ретельно перемішайте.Гарбузово-апельсиновий рахат-лукум в кокосовій стружці
  4. Готовий гарбуз викладіть у каструлю з товстим дном, додайте цедру апельсина, апельсиновий сік із крохмалем, цукор та воду. Збийте все блендером до однорідної маси.
  5. Поставте суміш на маленький вогонь і варіть протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
  6. Застеліть форму харчовою плівкою та змастіть її олією. Вилийте туди гарбузову масу, накрийте плівкою зверху та залиште в холодильнику на 4 години.
  7. Готовий десерт наріжте на шматочки та обваляйте в кокосовій стружці. Гарбузово-апельсиновий рахат-лукум готовий! Смачного!

 Приготуйте також Гарбузовий мармелад: солодкий смак осені з ніжною текстурою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *